Studenții de la Relații Internaționale și Studii de Securitate beneficiari ai unei interesante lecții de politică externă și diplomație la Consulatul General Român de la Gyula, Ungaria

08-01-2018

A devenit deja o tradiție ca activitățile didactice din cadrul cursului de Politică externă și diplomație să fie completate de vizite de lucru la instituții specializate, în urma cărora studenții anilor III pot interacționa cu diplomați români.

thumbnail

Pentru al doilea an, joi, 14 decembrie 2017, studenții de la programele de studii de Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv Studii de Securitate, însoțiți de două cadre didactice prof.univ.dr. Ioan Horga și conf.univ.dr. Alina Stoica, au avut ocazia să viziteze Consulatul General al României de la Gyula, Ungaria și să pună întrebări Excelenței sale, consulul general, Florin Vasiloni. Răspunsurile primite și experiența personală împărtășită de Excelența sa, le-a oferit studenților o perspectivă concretă asupra procedurilor și protocolului diplomatic. Cei 18 studenți și 2 cadre didactice au adus și un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României, un simbol al decenței, al verticalității umane și al demnității pentru toți românii. Gândurile vor rămâne consemnate în Cartea de condoleanțe deschisă la misiunea diplomatică a României.
Vizita la Gyula a continuat cu o întâlnire cu elevii și profesorii Liceului românesc Nicolae Bălcescu, încheindu-se la Catedrala Episcopală Ortodoxă Sf. Nicolae, unde au fost cântate câteva colinde. Căldura și simpatia cu care au fost primiți, informațiile primite, dialogurile purtate cu românii din Ungaria, au lăsat, cu siguranță, o amprentă în  mintea, inimile și atitudinile studenților orădeni.