Studenţi #RISEOradea premiaţi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

18-05-2017

Conferinta Iasi 1Luni 15 mai 2017, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a găzduit cea de-a XIII-a ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice studențești în domeniul studiilor europene și cea de-a IX-a ediție a Concursului de eseuri „Visul meu european”. La cele două manifestări științifice Universitatea din Oradea a fost reprezentată de 3 studente de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării:

Alina Balaj – anul II licență, Relații internaționale și studii europene (în limba engleză), înscrisă la secțiunea lucrări științifice cu tema „Sfântul Scaun alături de Uniunea Europeană”

Valeria Lungu – anul I licență, Relații internaționale și studii europene, înscrisă la secțiunea eseuri cu tema „Visul meu este să renunțăm la vise și să ne apucăm de treabă!”

Michelle Nica – anul I licență, Relații internaționale și studii europene (în limba engleză), înscrisă la secțiunea eseuri cu tema „Cetățenia solidarității – următorul pas european”

Comitetul științific a remarcat prezentările  studentelor noastre răsplătind eforturile lor cu Premiul II câștigat de Valeria Lungu și cu Premiul III obținut de Alina Balaj.

Despre experiența de la Iași, ne-au relatat Alina, Michelle și Valeria:

Alina Maria Balaj: „Conferința de comunicări ştiințifice de la Iaşi mi-a întărit convingerea că noi, tinerii din fiecare colț al țării, iubim Uniunea Europeană şi o dorim cât mai puternică. Personal vorbind, a fost o experiență benefică care mi-a confirmat încă o dată importanța comunicării şi interacțiunii din mediul academic, realizată între studenți şi profesori care provin din centre universitare diverse şi care au viziuni diferite cu privire la contextul internațional. Aş putea spune că la Iaşi a fost o simbolică ,,unitate în diversitate”.

Conferinta Iasi 2Michelle Nica: „În timpul expunerii eseurilor colegilor, am avut ocazia de a trăi pentru câteva minute in viziunea fiecăruia cu privire la viitorul Uniunii Europene. Această diversitate a perspectivelor a fost foarte “refreshing”. Pot spune ca, atât eu, cât si fetele, ne-am intors cu zambetele pe buze, cu noi idei si cunostinte.  De asemenea, cu totii am pus bazele unor noi prietenii si ii așteptăm cu drag pe colegii de la Iași la conferința din Oradea”.

Valeria Lungu: „Am avut parte de o experienţă inedită, am cunoscut oameni şi opinii noi, mi-am lărgit spectrul cunoştinţelor şi am aflat nuanţe pe care nu le observam mai devreme. Şi în cele din urmă vin cu o încurajare şi un îndemn pentru ceilalţi colegi: dacă nu încerci să te implici şi să participi, niciodată nu vei şti cum e să obţii ceva mai mult decât ai acum. Şi nu în ultimul rând fiecare din noi trebuie să se pună pe treabă, să facem locul în care ne aflăm vizibil de la Bruxelles!”