Aplicaţie de teren, primăvara, 2014

24-05-2014

În perioada 04 – 09 mai 2014, s-a organizat aplicația de teren, la care au participat studentii din anul II ai specializărilor de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene și Studii de Securitate.

Aplicaţia de teren s-a desfăşurată pe traseul Oradea – Deva – Sibiu – Curtea de Argeş – Bucureşti – Constanţa – Bucureşti – Predeal – Braşov – Sighişoara – Oradea.

Obiectivul principal al acestei aplicații de teren a fost de a oferi posibiliatea studenților de a vizita şi a cunoaşte diferite instituţii din aparatul de stat, precum Parlamentul României, Ministerul de Externe, Ministerul Fondurilor Europene, de a conştientiza realităţile aparatului legislativ şi a puterii executive.

În cadrul întâlnirilor oficiale desfăşurate în Parlamentul României, studenţii au avut ocazia de a-i întâlni pe Senatorul Florian Bodog, pe ministrul sănătății Bănicioiu Nicolae, precum şi de a asista la o consultare publică între Ministerul Sănătăți și organizații non-guvernamentale ca reprezentanți ai societății civile.

Cea de-a doua zi programată cu întâlniri oficiale a avut ca obiectiv prezentarea altor aspecte din domeniul diplomatiei, respectiv al politicilor europene.. Astfel s-a vizitat Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Fondurilor Europene.

La Ministerul Afacerilor Externe studenţii au fost întâmpinaţi de către Ioana Bivolaru, director general al Departamentului Uniunea Europeană din cadrul MAE și de către Bogdan Stănescu directorul general al Departamentului Consular.

Pe parcursul întâlnirii aceştia au prezentat subiecte de interes legate de domeniul afacerilor externe, posibilități de carieră în cadrul MAE, şi au răspuns întrebărilor adresate de studenţi.

La Ministerul Fondurilor Europene stundenții au fost primiti de către Alin Sorin Mitrică, secretar de stat in cadrul ministerului și de către ministrul Eugen Teodorovici. Pe parcursul acestei întâlniri studenților li s-a prezentat noua perioadă de dezvoltare 2014-2020 și câteva strategii ale României pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene.

Pe lângă întâlnirile oficiale, aplicaţia de teren a oferit studenţilor ocazia de a vizita diferite oraşe şi atracţii turistice, printre care Cetatea Devei, centrul vechi al Sibiului, Mănăstirea Cozia, barajul Vidraru, Mănăstirea Curtea de Argeş, Parlementul României, staţiunea Mamaia, faleza şi Acvariul din Constanţa, centrul vechi al Bucureştiului, Platoul Bucegi, Castelul Peleş, Braşov, Sighişoara etc.

Aplicaţia de teren le-a oferit studenţilor ocazia de a socializa, fiind o escapada perfectă din cotidianul zilelor de curs precum şi un team-building perfect înainte de sesiune.

Previous